Kutatók Éjszakája 2012

 

Kutatók Éjszakája

2012. szeptember 28. 

 

A kutatók a tudomány csodái mögött álló hétköznapi emberek - ezt hivatott  népszerûsíteni 2012. szeptember 28-án a Kutatók Éjszakája, melynek országos programsorozatán idén is bepillanthatunk szinte minden tudományág "kulisszái" mögé.

Ez nem az unalmas elõadások estéje, ezek a programok a kutatókat és életpályájukat, a tudományos módszereket és eredményeket a laikusok számára is érthetõ és élvezhetõ formában, interaktív módon, néhol játékos formában mutatják be az érdeklõdõknek.

Az Európai Bizottság támogatásával megvalósuló Kutatók Éjszakája Európa-szerte már hetedik esztendeje méltán népszerû tudományos fesztivál, elsõsorban a pályaválasztás elõtt álló fiatalokat szólítja meg.

Hét év alatt a Kutatók Éjszakája hazai látogatottsága több mint tizenötszörösére növekedett, és így Magyarország egyik legjelentõsebb kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozatává vált. Ma már az ország számos pontján, az összes régióban elérhetõk az interaktív, tudományosan igényes programok minden korosztály számára.

Helyszín: MTA Vári Épület (1014, Országház utca 30.)

             Könyvtár III. emeleti olvasóterme

 

Program

 

19:00-19:45

Kováts András: Bevándorlás és siker

http://www.kutatokejszakaja.hu/2012/esemenynaptar/esemeny.php?id=252&menu_id=4

19:45-20:30

Ilyés Zoltán: Identitásturizmus? Ideológiai turizmus? Nemzeti turizmus? Turisztikai élményfogyasztás a gyimesbükki „ezeréves határon”

http://www.kutatokejszakaja.hu/2012/esemenynaptar/esemeny.php?id=253&menu_id=4

20:30-21:15

Bárdi Nándor: Álságos állítások a magyar etnopolitikában

http://www.kutatokejszakaja.hu/2012/esemenynaptar/esemeny.php?id=254&menu_id=4

 

Az elõadásokat vita követi. Mindenkit szeretettel várunk!