A média szerepe az esélyegyenlõség megteremtésében

 A média szerepe az esélyegyenlöség megteremtésében. A romák ábrázolása a médiában Finnországban és Magyarországon címmel szemináriumot rendez a Finn Kulturális, Tudományos és Gazdasági Központ (Finnagora), a Finn Nagykövetség és a Roma Oktatási Alap.

Helyszín: Kesztyügyár Közösségi Ház (Budapest, VIII. kerület, Mátyás tér 15.)

Idõpont: 2012. március 27. kedd 8:30-17:00

 

A szeminárium a romák médiabeli ábrázolásával foglalkozik. A rendezvény egyik hangsúlyos témája a média szerepe az esélyegyenlöség megteremtésében Finnországban és Magyarországon. A szemináriumon nemcsak a többségi média romákról alkotott képét vizsgáljuk meg, hanem azt is, hogy a kisebbségi média milyen önképet közvetít a többségi társadalom felé. A finn, illetve magyar szakértök elöadásain és gyakorlati példáin keresztül azokat a média területéhez tartozó modelleket is keressük, amelyek a romákról kialakított - elöítéletekkel és sok esetben negatív sztereotípiákkal terhelt - képet megváltoztatják. A rendezvény célja, hogy a romák médiabeli helyzetét, e társadalmi csoportról kialakult negatív sztereotípiákat szabadon és tabuk nélkül megvizsgálja teret nyitva az új értelmezési lehetöségek számára.

 

Az elöadások, valamint az azokat követö beszélgetések magyarul és angolul hangzanak el tolmácsolással.

 

A Kesztyügyár Közösségi Ház elöadótermének korlátozott befogadóképessége miatt kérjük, hogy részvételét minél elöbb, legkésöbb március 25-ig jelezze:

 

Váradi-Sievers Ildikó

ildiko.varadisievers@finnagora.hu

tel: (1) 478-1010 vagy 30 879 5676